fyka's FotoPage

By: fyka salleh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Sunday, 1-Jun-2008 03:28 Email | Share | | Bookmark
My sister's wedding in Perak...

di meja pengantin
haha ni kerja aku laa pakse amek bwh pokok pisang
song; sempurna by andra and the backbone


On 16th May 2008, my sis, Nur Azreen had officially become a wife to her husband, Mohd Zulkhairi.. haha 1 word, congrats!

aku ngan die ni pelik cket. kadang2 ngam kadang2 ske gado. tp biase laa. kate adik bradik. hehe (sejak die kawen ni aku asek gado ngn abg ipar aku plak. saje2 crik psl. hehe)

On 17th May 2008, kenduri sebelah pihak perempuan (my sis) diadakan di Hotel Crystal Crown Port Klang. mase tu aku x sempat nk snap satu pic pon sbb camera aku lupe charge. charger hilang nta kemane nta. tambah2 minggu tu aku nga ade midyear exam. perghh! mmg tough week laa. tp alhamdulillah majlis bjalan lancar. *clap clap* to my family and mereka2 yang byk membantu dlm majlis tu..

So, on 1st June 2008 ni knduri kat perak sblh lelaki. ape org melayu panggil? bertandang? haa, yela kot. huhu kat perak ni la bru aku ade chance nk konon2 menjadi photographer. haha ni la hasil nye setelah memakse pengantin melakukan pelbagai pose n setelah pic d edit










Quote:
dah lame x update sbb busy laa. biase laa spm nak dekat. anyway, pls pray that i can get 10 A's in my spm this year k? aminnn....


Sunday, 13-Apr-2008 10:23 Email | Share | | Bookmark
Happy 17th Birthday

pikachu and ash (:
hehe yess da tua. tp yg lg penting ofcoz laa SPM. waa! taon ni SPM. gle laa!
best jgak birthday taon nie. di sbb kan birthday aku ahad, aku pon kua laa celebrate ngn member2 aku kt mid valley. pagi2 lagi aku da bgn. semangat gle laa nak celebrate. tp aku pon tapaham laa ape yg aku semangat sgt. padahal aku makin tua. haha takesa laa. bak kate best friend aku, older is hotter.

aku pegy mid ngn member2 aku. kat sane aku jmpe laa ngn member aku danial ngn boyfren aku. ngehehe
die turun dr taiping smate2 nak celebrate birthday aku weyh! *terharu* ekeke
ktorang tgk wayang. usha cite 'Definitely,Maybe' agak best laa. tp nta laa. aku bg 3 star jela kot. tp budak kecik tu comel! hehe
then ktorg jln2 bli brg, mkn n bla3. ptg aku blk laa. x lme sgt pon aku kua sbb penat laa.
blk tuu kat uma aku tgk along sume da ade. angah pon bru smpai dr singapore. igt nak celebrate pegy mkn tp sbb 3rd bro aku tade so tajadi laa. postpone jelaa. hehe
well,this year nye birthday oklaa. best!





Thursday, 3-Apr-2008 05:07 Email | Share | | Bookmark
Kenangan di Madinah dan Mekah

hotel aku di Madinah
ladang kurma di Madinah
near bukit uhud
View all 16 photos...
Alhamdulillah on 21 march aritu aku selamat berangkat ke Madinah together with my parent n sister. hehe flight 8 jam mmg penat n membosankan. sampai je kt Madinah aku tgk hotel tmpt aku duduk tu btol2 dpn Masjid Nabawi. mmg sng sgt nk pegi masjid. Alhamdulillah..


ni laa pemandangan masjid dr hotel aku.. dlm masjid ni tade sape pon d benarkan cakap kuat2 sbb dorang mengamalkan undang2 yg umat nabi tabole bercakap lebih kuat drp suare nabi. but now he's gone n x bsuare,so dorg kne ckp slow sgt..



bandar Madinah mmg sangat terancang. lebihkurang taraf putrajaya laa kt sini. bersih je bandar die. best sgt tgk. bangunan pon tabole lebih tinggi dr menara Masjid Nabawi. adore the way dorang jage bandar ni..

kat sane aku ade laa pegi melawat beberape tempat ; ladang kurma, bukit uhud (tmpt peperangan uhud yg byk terjadi nye mati syahid), dan beberape tmpt lg..

3 ari di Madinah,kitorg ke Mekah pulak menaiki bas. lebih kurang 6jam. dlm pjlnan ktorg berhenti mkn kat slh satu restoran kt sane. mkn nasik dulang. satu dulang kongsi 5 org. haha mmg seronok! sedap plak tu. dlm dulang tu ade nasik,sekor ayam panggang,ikan goreng n mcm2 lg
kt Mekah plak hotel aku agak jauh dr masjid. tp takde la jauh mane pon. hihi
setelah menunaikan ibadah umrah,ktorg dibawa pegi melawat beberapa tmpt seperti ;
muzium Masjidil Haram dan Masjidil Nabawi, tempat membuat kelambu Kaabah, n mcm2 lg laa..

mase kat muzium tu die ade letak brg2 lame yg dah digunekan.contoh nye pintu asal Kaabah ni, tangga yg digunakan untuk msok dlm Kaabah,dan kelambu Kaabah.






and ni pic Kaabah yang aku snap mse aku curik2 bwk masok camera dlm masjid. hehe lam masjid tabole bwk camera n kt stiap pintu ade guard yg akn check tp aku seludup gak



Alhamdulillah aku da slmt blk Malaysia. pengalaman pegi umrah mmg seronok sgt n tak dpt nk dilupakan. Insyallah kalo ade rezeki mmg aku nak pegi lagi..
Harap korg sume umat Islam dpt jejak kan kaki kt dua kota suci tu. aminnn...


Sunday, 10-Feb-2008 04:39 Email | Share | | Bookmark
kak ina's wedding

last touch-up ek?hehe
selamat pengantin baru. (;
dah jadi isteri org dah kakak sedara aku ni
View all 16 photos...
fuhh!
penat. tu jelaa yg aku bole ckp. x buat keje?haha ade laa jgak aku skip2 keje. curi tulang la konon
tp kenduri tu mmg best. sbb dpt berkumpul sume adik-beradik. yg jauh sume turun. kedah, johor, melaka, terengganu, dan penang. sume turun sbb nk tgk knduri kak ina.

well, first of all, congrats kak ina! hehe
and thanks sbb mengurangkan tangga. hahaha kidding ok?

dlm family aku,istilah 'tangga' digunakan utk ank2 dara. konon nye tunggu turn nk kawen la tuu.
haha nta sape laa yg start dlu sume nie. yg penting,aku pon terlibat. asek kne sakat dgn aunties n uncles aku je sbb aku golongan yg muda dan lambat lg nak kawen. haha ktorg d larang utk langkah tangga. konon mcm langkah bendul laa. haha tapi sume tu gurauan semata-mata. hanye nk mengeratkan lg hubungan kekeluargaan kami. hehe

haa! kak ina ni salah sorg sepupu yg aku rapat. sbb die byk cite. kalo ade die mmg happening gle laa! ade je cite yg die nk cite. best woo! hehe
okla. ni laa antara pic yg sempat aku snap n edit.
hehe sorry laa artwork x brape nk best kan?
biase laa. bru lg nk blaja2 sume nie.
hehe sile laa comment ye? thx!


Wednesday, 30-Jan-2008 11:27 Email | Share | | Bookmark
the rainbow.

lets JUMP! (;
back to 70's? hehe
i love them. <3
View all 8 photos...

waaa! i can't believe that this is my last year being a high school student.
there's just too much of memories that can makes me smile. it can even makes me cry. hehe
well,im sure that all the people in this world have they own best friends.
i do have mine!
they are so so so great that i can't even describe it in words.
god!
i just love them so much!
friendship will remain in our hearts.


loves,
fyka.


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net